سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت رادیاتور فولادی و آلومینیومی

رادیاتور چیست؟

رادیاتورها یکی دیگر از انواع تجهیزات گرمایشی هستند که از نظر جنس مواد به کار رفته در ساختار آنها متفاوت اند. در واقع رادیاتورها نوعی مبدل حرارتی هستند که گرما را از آب داغ موجود در درون سیستم جذب کرده و طی تماس سطحی با هوا و به روش تابش گرمایی، آن را به محیط انتقال می دهد.

رادیاتور شوفاژ

انواع رادیاتورها کدامند؟

رادیاتورها در انواع مختلف فولادی، آلومینیومی، پنلی و چدنی هستند. رادیاتورها انواع مختلفی دارند که در این قسمت میخواهیم تفاوت های بین رادیاتور فولادی و آلومینیومی را مورد بررسی قرار دهیم.

بررسی رادیاتور فولادی و آلومینیومی

همانطور که در بخش بالا توضیح دادیم رادیاتورها در انواع مختلفی ساخته میشوند، ما در این بخش میخواهیم به مقایسه بین دو رادیاتور فولادی و آلومینیومی بپردازیم.

کیفیت رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی

اگر بخواهیم رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی را از نظر کیفیت مورد بررسی قرار دهیم لازم است بدانیم که فولاد نوعی فلز بسیار مقاوم با طول عمری بالا است که در ساخت رادیاتورها بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

در رابطه با بررسی فاکتور کیفیت در رادیاتورهای آلومینیومی نیز لازم است بدانید که آلومینیوم یکی از انواع فلزهایی است که در برابر زنگ زدگی مقاوم است در نتیجه احتمال زنگ زدگی در آنها وجود ندارد.

طراحی و زیبایی

در زمینه طراحی و شکل ظاهری رادیاتورها میتوان گفت که رادیاتورهای فولادی طیف متنوع تر و وسیع تری را در مقایسه با رادیاتورهای آلومینیومی دارند و طراحان رادیاتورهای فولادی در ساخت و تولید شکل های مختلف رادیاتورها به نسبت سایرین دست بازتری دارند.

هزینه رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی

در مورد مقایسه رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی از لحاظ قیمت میتوان گفت که رادیاتورهای فولادی به دلیل جنس فلز به کار رفته در آنها قیمت مناسب تری دارند، زیرا فولاد از قیمت مناسبی برخوردار است. اما رادیاتورهای آلومینیومی به دلیل داشتن وزن کم و همچنین توان حرارتی خروجی بالا از نظر قیمت اولیه و هزینه نصب قیمت پایین تری دارند اما هزینه تعمیر و رسیدگی به آنها بالاتر است.

میزان انتقال حرارت در رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی

رادیاتورهای ساخته شده از فولاد رسانای بسیار قوی حرارت و گرما هستند. فلز فولاد، به سادگی حرارت و گرما انتقال داده و سبب گرم شدن محیط میشود. ویژگی برتر این رادایاتورها در انتقال حرارت این است که رادیاتور فولادی بعد از خاموش شدن هم قادر است گرما را برای مدتی نگه داشته و محیط دهد.

درباره رادیاتورهای آلومینیومی لازم است به ذکر این نکته پرداخت که این نوع رادیاتورها به میزان زیادی رسانای حرارت و گرما هستند و در کوتاه ترین زمان ممکن گرم شده و این گرما را به محط می بخشند. در مقایسه این رادیاتورها در میزان انتقال حرارت به ذکر این نکته میتوان اشاره کرد، همان میزان که این رادیاتورها در مدت زمان کوتاه گرم میشوند، به همان میزان هم در کم ترین زمان گرمای خود را از دست میدهند و قادر به حفظ گرما و حرارت حتی برای مدت زمان کوتاه هم نیسند.